„Svi panteri su Pink“ uspešno predstavljen na Paris Cinema

Izvor: Filmske radosti
02/07/2013 - 13:00

Daniel Calparsoro

Projekat „Svi Panteri su Pink“ u režiji Daniela Kalparsora (na slici) i produkciji Miše Mogorovića predstavljen je veoma uspešno na Paris Projectu, koprodukcionom marketu u okviru festivala Paris Cinema.

Mnogobrojni predstavnici francuske filmske industrije izrazili su svoje interesovanje da se priključe ovom filmskom projektu. Ekipu filma „Svi Panteri su Pink“ činiće istaknuti strani i domaći glumci. Snimanje filma planirano je za leto 2014. godine, a premijera za januar 2015. godine.

Španski reditelj Danijel Kalparsoro (Daniel Calparsoro) nedavno je boravio u Beogradu kako bi sa producentom Mišom Mogorovićem („Art & Popcorn“) i scenaristom Dimitrijem Vojnovim poradio na detaljima o snimanju filma „Svi panteri su Pink”. Takođe je prisustvovao srpskoj premijeri njegovog poslednjeg filma „Vatrena trka“.

Kalparsoro svoj novi film planira da snima u Srbiji, Hrvatskoj, Španiji i Nemačkoj, kao i da na njemu angažuje neke od najpoznatijih evropskih glumaca. Prva klapa filma o kriminalnoj grupi iz nekadašnje Jugoslavije – Pink Panteri, koja je izvela niz spektakularnih pljački zlatara širom sveta, trebalo bi da padne sledećeg leta.

Scenario za film napisao je Dimitrije Vojnov po priči Bojana Vuletića inspirisanoj istinitim događajima. Producenti su Miroslav Mogorović iz Beograda, Huan Gordon iz Madrida i Titus Krejenberg iz Berlina, koji je ove godine producirao i film „Heli“ koji je osvojio nagradu za najbolju režiju Amata Eskalantea u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg kanskog festivala.

„U pitanju je akciona komedija čija se radnja odvija u celoj Evropi. Plan je da snimanje obavimo i u Srbiji, kao i da pored velikih evropskih imena angažujemo i neke najpoznatije srpske glumce. Priča o Pink Panter grupi nije samo priča o Srbiji i Balkanu, već je ujedno priča i o današnjoj Evropskoj uniji i temeljima na kojima je izgrađena. Cela priča je prožeta sa mnogo humora koji će biti interesantan ne samo ljudima u Srbiji već i celoj Evropi“, rekao je Danijel Kalparsoro.

Scenarista Dimitrije Vojnov naglasio je da njegova priča „neće biti drama iako je bazirana na istinitim događajima“.

„Pink Panteri će kao tema u predstojećih par godina biti veoma prisutna na ekranima. Čak je i Leonardo di Kaprio hteo da kao producent pravi film na tu temu, Kevin Mekdonald priprema seriju o njima... Naš film treba da obradi priču iz jednog skroz drugačijeg ugla u vidu akcione komedije. Izuzetno sam zadovoljan što će Danijel Kalparsoro režirati film po mom scenariju jer njegov rad izuzetno cenim. On je radio film „Ratnici“ o Kosovu, a spada među retke koji nisu sebi dozvolili sebi budu pristrasni protiv Srba. Taj film sam još pre desetak godina pogledao na festivalu na Paliću i veoma cenim to što ću sarađivati sa nekim čiji prethodni rad smatram veoma kvalitetnim“, zaključio je Vojnov.

„Svi panteri su Pink" koju će režirati Danijel Kalparsoro je visokobudžetna akciona komedija inspirisana aktivnostima čuvene jugoslovenske bande Pink Panteri. Posle neuspele akcije u Španiji, veći deo jedne od ekipa Pink Pantera biva pohapšen. Na slobodi ostaje samo jedan od njih i odlučuje da okupi novu ekipu kako bi pokazao Interpolu i svim ostalim evropskim policijama da Panteri nisu poraženi. Posle nove akcije u Hamburgu, Interpol pojačava pritisak i uspeva da im preseče logističke kanale. U trci sa inspektorima Interpola koji ih neuspešno juri već pet godina, odlučjuju da naprave spektakularniu pljačku u Parizu. Dok se obruč steže, kuju plan koji će ih ili smestiti iza rešetaka ili učiniti bogatašima do kraja života.

Danijel Kalparsoro je reditelj, scenarista i producent rođen u Barseloni. Veći deo svoje karijere je bio vezan za špansku televiziju, a njegovi televizijski filmovi: „Kazna“, „Bes“ i „Nevin“ naišli su na dobre kritike. Prvi dugometražni film, šokantni „Skok u prazno“, koji je snimio 1995. godine, doneo mu je značajna priznanja: nagradu za najbolji film u Bogoti i nagradu evropskog žirija na filmskom festivalu u Anžeru, Francuskoj. Usledili su filmovi: „Ratnici“ (2002.), „Nestao“ (2005.),  „Asfalt“ (2000.), „Osvajač“ (2012.). 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.