Tri srpska bioskopa deo Filmskog festivala u Roterdamu

Izvor: Filmske radosti
15/01/2015 - 00:30

Bioskopi „Fontana” (Beograd), „Eurocinema” (Subotica) i „Kupina” (Niš) biće deo predstojećeg, 44. izdanja, renomiranog Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu (International Film Festival  Rotterdam – IFFR), koji će se održati od 21. januara do 1. februara.   

U njima će biti prikazan inovativni program IFFR Live u okviru kojeg će se održati simultano svetske premijere filmova u određenom broju evropskih bioskopa tokom trajanja Festivala u Roterdamu.

Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne  mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo. IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Publika u bioskopima biće u mogućnosti da nakon premijere putem „live streaming” veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera. Bioskopi „Fontana”, „Eurocinema” i „Kupina” biće među odabranih 16 bioskopa van Holandije u kojima će biti prikazana selekcija IFFR Live (www.iffrlive.com). Pored tri bioskopa iz Srbije, sa po jednom dvoranom su zastupljene Italija, Slovenija i Španija, dok će po pet bioskopa u Velikoj Britaniji i Poljskoj biti deo predstojećeg Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Uskoro možete očekivati informacije o filmovima koji će biti prikazani.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.