Premijera „Pozdrava iz Beograda"

Izvor: Filmske radosti | B92
19/03/2012 - 11:15

POzdrav iz Beograda

U ponedeljak 19. marta u 20h, u bifeu „Ventil", Kapetan Mišina 14, zakazana je projekcija novog filma reditelja Marka Backovića „Pozdrav iz Beograda".
 
To je priča o prvom beogradskom serijskom ubici, ispričana iz njegovog ugla. Svaka sličnost sa ljudima i događajima iz stvarnog života je slučajna. Uloge tumače Jovan Ristić, Ivana Prodanović i Radivoje Rašković. Ovo će biti beogradska premijera filma, a publika je do sada ovo ostvarenje mogla da vidi samo u Pančevu na „In tresh" festivalu kratkometražnog amaterskog filma krajem prošle godine. 
 
„Pozdrav iz Beograda je Backovicevo nastojanje da napravi ozbiljniji film, koji će odudarati od njegovih prethodnih radova - suludih treš slapstik komedija, koje su uglavnom omaž Bonelijevim stripovima (Marti Misterija, Zagor, Dilan Dog, Nik Rajder) i kultnim američkim filmovima kao što su „Oslobađanje" (Deliverance), „Teksaški masakr motornom testerom", „Predator", i serijal „Indijana Džons". " 
 
Ovaj pančevački reditelj, autor je i filmova „Kukuruz" (2007), „Devojački bunar" (2008), „Marti Miserija: Između smrti i Jave" ( 2010) i „Prvi maj - Devojački bunar" (2010).
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.