Advertisement Section

  • Save
Danas, 13. jula, počinje 43. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a za festivalske nagrade nadmetaće se i film „4 Ruže“, celovečernji igrani prvenac Vasilija Nikitovića. Ovom filmu, nastalom i uz podršku Filmskog centra Srbije, to će biti i domaća i svetska pretpremijera.

Film „4 Ruže“, krimi-drama sa elementima komediјe, prikazuje urbani mozaik gradskih likova, koje u ispovesti jedne beogradske noći, povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu „Četiri ruže“, u centru mozaika, gde se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da od svega pobegne, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

Scenario su napisali Balša Labović i Vasilije Nikitović, koji je i producent ovog filma. Direktor fotografije je Dimitrije Joković – Džima, a montažer je Stevan Marić. Muziku je komponovala Marija Jelić. Scenografija je delo Ivana Denića. Za kostime i šminku se postarala Milica Šujica, dok je za dizajn zvuka bio zadužen Aleksandar Protić.

U filmu igraju: Miloš Samolov, Boris Milivojević, Dragan (Gagi) Jovanović, Srđan Todorović, Gordan Kičić, Sonja Kolačarić, Nada Macanković, Milutin Milošević, Dragana Dabović, Tika Stanić, Jana Milić, Tara Toševski, Miljana Popović, Jelena Jokić, Marta Milosavljević…

Ostvarenje „4 Ruže“ je dugometražni igrani film u produkciji „Kinooko Filma“, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS), a traje 100 minuta.

Bilo Jednom u Holivudu
  • Save
Previous post Specijalna projekcija filma „Bilo jednom u Holivudu“ 15. avgusta u Kombank dvorani
Dunav film festival
  • Save
Next post Drugo izdanje Dunav Film Fest-a u Smederevu od 20. do 25. avgusta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap