Advertisement Section

Film je na ovom festivalu osvojio dva važna strukovna priznanja: Mariji Šarac je pripala Nagrada „Marko Glušac“ za najbolju montažu, dok je Đorđe Arambašić dobio Nagradu „Aleksandar Petković Petko“ za najbolje snimateljsko ostvarenje.

Film je nakon svetske premijere na festivalu u Sao Paolu osvojio publiku i kritiku i nakon nekoliko rasprodatih projekcija na FAF-u, počeće da se prikazuje u našim bioskopima od 30. januara. Svečana premijera biće održana u Novom Sadu, u bioskopu Arena Cineplex upravo 30. januara u 20h.

„Asimetrija“ razmatra pitanje transformacije ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju. Sniman jednog toplog beogradskog leta donosi ljubavne priče tri para: dečaka i devojčice, mladića i devojke i na kraju muža i žene nakon 2o godina braka. Kako radnja odmiče, priče se prepliću i izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa – jednog para u tri ključne faze njihovih života.

Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Film je snimljen po scenariju koji su napisali Maša Nešković, Vladimir Arsenijević i Staša Bajac, u koprodukciji producentskih kuća „This and That Productions” iz Srbije, „Korektif” iz Slovenije i „Nightswim” iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Govori da bih te video
  • Save
Previous post Dokumentarni film „Govori da bih te video“ u muzeju MoMA
Dok2
  • Save
Next post Miša Aznavur otvorio drugi festival dokumentarnog filma ДОК #2
Share via
Copy link
Powered by Social Snap