Advertisement Section

Četvoročlani žiri koji su činili mentori radionice Bašta Pitch, reditelj Raško Miljković i producent Milan Stojanović, Drita Llolla (Seanema Film Festival) i Jakov Poposki (Drim Short Film Festival), od velikog broja pristiglih prijava odabrao je projekte iz Srbije: „Avgust“ – reditelja Nikole Stojanovića  i producentkinje Andrijane Manojlović; „Skok na glavu“ – reditelja Nikole Romčevića i producentkinje Milice Milinković; i„Namrgođenost“ rediteljke Milice Spasojević i producentkinja Lene Radulović. Iz Crne Gore odabran je projekat „Normalan svet“ rediteljke Ane Ćulum i producentkinje Anje Kečalović, a iz Severne Makedonije “Pod pojas” reditelja Ilije Cvetkovskog i producenta Aleksandra Zikova.

Raško Miljković, reditelj i mentor radionice Bašta Pitch, povodom početka ovog programa je izjavio: “Jako nas raduje što ove godine imamo priliku da sarađujemo sa izuzetno talentovanim filmadžijama iz celog regiona. Konkurencija je i ove godine bila oštra, ali su se ovih pet projekata, zajedno sa svojih deset mladih autora, ipak najviše istakli, što kroz ove scenarije, ali i svoj prethodni rad. Nadamo se da ćemo moći da im pomognemo da postanu podjednako kvalitetni u pitchingu projekata, kao što su evidentno u stvaranju filmova”.

Tokom Bašta Pitcha, kroz rad sa mentorima, učesnici će steći potrebne veštine za kreiranje i sprovođenje prezentacije projekta. Poslednjeg dana festivala svi timovi imaće priliku da primene stečeno znanje i pred publikom i komisijom održe finalni pitch. Tim koji bude održao najbolju prezentaciju dobiće novčanu nagradu od 1000€ za početak rada na svom ostvarenju.

Nakon Bašta Pitcha, program Balkan Short Film Network nastaviće se na radionicama u sklopu šestog Drim Shorta (6 – 9. avgust 2022.) i trećeg Seanema Film Festivala (8 – 11. septembar 2022.).

Noć srpskog filma
  • Save
Previous post Noć srpskog filma u više od 30 bioskopa širom Srbije
Posle zime
  • Save
Next post Film „Posle zime“ zatvara deveti Bašta Fest
Share via
Copy link
Powered by Social Snap