Advertisement Section

Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs” filmofilima pruža izuzetnu šansu da otputuju na prestižni filmski festival u Berlinu.

Nedavno je počelo veliko takmičenje filmsko nadmetanje (europeanfilmchallenge) u kome mogu da učestvuju svi ljubitelji filma stariji od 18 godina, a koji ispune tražene kriterijume.

Uslov za učestvovanje na takmičenju je da prijavljeni kandidat odgleda 10 evropskih filmova na različitim platformama (internet, bioskop, festival, televizija …), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan i postavi fotografiju kao dokaz uz haštag #europeanfilmchallenge.

Prijava je veoma jednostavna.

Ovaj krug takmičenja završava se 10.12.2018. godine, nakon čega će organizator pregledati sve pristigle prijave i proglasiti pobednika koji će otputovati na Berlinale, jedan od najprestižnijih međunarodnih filmskih festivala. 

Takmičenje se istovremeno odvija u sedam evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Španiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Organizatori su: „Kino metropolis“, „Kino Bize“, „The Film Agency“, Međunarodni festival dokumentarnog filma “Beldocs“,„Pari Pikule“, “Cine Tapiola Oy” i “Udruženje filmskih autora BiH“. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, kroz program Kreativna Evropa Media.

Pored toga, Međunarodni festival dokumentarnog filma ‘‘Beldocs‘‘ u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Bibliotekom grada Beograda lansirao je projekat AVA Doc Beograd.

Članovi biblioteka imaju ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme, i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Beldocs-u u prethodnih nekoliko godina. Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci on-line, ili filmove gledati direktno u bibliotekama. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje, i po prvi put se uvodi on-line VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

Fantastično putovanje u OZ
  • Save
Previous post „Fantastično putovanje u OZ” od danas u bioskopima
Taksi bluz
  • Save
Next post Pogledajte prvi trejler za novu domaću komediju „Taksi bluz”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap