Advertisement Section

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs i ove godine organizuje besplatne projekcije dokumentarnih filmova u okviru promotivne akcije Beldocs odbrojavanje. Prva projekcija odbrojavanja organizuje se u saradnji sa Art galerijom „Kvaka 22” u nedelju 29. aprila od 19:30 časova.  U nedelju će biti prikazani filmovi „Zemlja kartela”,Metjua Hajnmana i „Kako je Dragan napravio orkestar”, Nikole Spasića.

U „Zemlji kartela” pratimo priču dva moderna pokreta osvetnika. U pitanju je film koji postavlja pitanje da li je prihvatljivo uzeti pravdu u svoje ruke kako bi se odbranila porodica, zemlja i država, kada tvoja vlada ne može da ti garantuje bezbednost od opasnih organizovanih kriminalaca? U meksičkoj državi Michoacan, dr Hoze Mireles, seoski lekar poznat kao Doktor, podiže ustanak protiv Templara, nasilničkog narko-kartela, koji je zaveo dugogodišnji haos na tom području. U isto vreme u Altar dolini u Arizoni – uskoj, 52 milje dugačkoj pustinji poznatoj kao Kokainska ulica – Tim „Zakivač” Foli vodi malu paravojnu jedinicu po imenu „Arizona granično izviđanje”, čiji je cilj da spreči da meksički narko-sukobi pređu američku granicu.

U filmu „Kako je Dragan napravio orkestar” pratimo priču o samoukom romskom muzučaru iz malog sela Beška u Sremu, Dragana Petrovića, koji je sa svoja tri maloletna sina napravio je orkestar ne smao da bi zarađivao za život, nego pre svega da bi porodicu držao na okupu. Na putu do snova, od sviranja na sluh do nota, ovaj neobični ansambl moraće da savlada mnoge prepreke koje im je život namenio, a najstariji sin, Radovan, pred sobom ima najteži zadatak – da napusti selo, upiše muzičku školu u velikom gradu i svoje znanje prenese mlađoj braći kako bi sva trojica izrasla u profesionalne muzičare.

Uhvati film
  • Save
Previous post Volontiraj na Uhvati film festivalu
Dovlatov
  • Save
Next post Nagrada za Milana Marića na festivalu u Moskvi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap