Advertisement Section

„Gaša Šeprtlja“, na francuskom Gaston Lagaffe, humoristički je strip Andrea Frankena (1924-1997), genija evropskog stripa i humora. Ovu urnebesnu komediju potpisuje Pjer-Fransoe Martin-Lavala, a uloge tumače Teo Fernandez, Pjer-Fransoe Martin-Lavala, Arno Dikre.

Strip se se pojavio 28. februara 1957. u belgijskom magazinu „Spiru“ i prati dogodovštine Gaše, „besposlenog junaka“, čiji dolaze iz lenjosti ili „korisnih“ izuma, što se završava uništavanjem kancelarije. Strip je uvršćen u Mondov spisak „100 najboljih knjiga 20. Veka“.

Film je u bioskopima od 5. aprila, a krajem meseca nas očekuju specijalne projekcije u Domu Omladine Beograda kada će publika imati prilike da razgovara sa nekim od stručnjaka koji su učestvovali u prevodu i izdavanju ovog stripa.

Gaston je primljen kao pripravnik u uspešnoj kompaniji čiji je moto „učinimo beskorisno korisnim“. Gašu, kralja šeprtlji, zdrav razum ga zaobilazi u širokom luku, i zahvaljujući svojoj skoro natprirodnoj moći stalno izazova katastrofe što njegovog šefa dovodi do ludila! Ili je ekstremno lenj i nemoguće ga je probuditi, ili u svojoj hiperaktivnosti izmišlja sve vrste mašina kako bi poboljšao živote svojih kolega, posebno gospođice Žan. Naravno, to što dolazi u kancelariju sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u automobilu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama, ne olakšava situaciju. Rizikujući da ugrozi budućnost kompanije, da li će uspeti da spase kompaniju od samog sebe?

Strip izložba „Ma breee!“

Francuski Instut u Srbiji, distributerska kuća „2i Film“, Belgijska ambasada , izdavačke kuće „Beli Put“ i „Darkwood“,  Udruženje strip umetnika Srbije su povodom ovog velikog jubileja organizovali izložbu „Mabreee, izložba Gaše Šeprtlje“.  U Francuskom Institutu (Knez Mihajlova 31) koja će biti otvorena do 4. aprila. Izložba se sastoji od strip tabli i ilustracija čuvenog junaka nastalog iz pera Andrea Frankena.

U susret Gaši i proleću nagradni konkurs: Odmori u „Cineplexx“ bioskopu i osvoji 

Kako je Gašina najdraža stvar na svetu spavanje, nagrađujemo te ukoliko učestvuješ u izazovu organizovanom povodom svetskog dana spavanja!

Prisustvuj ekranizaciji jednog od najvećih strip junaka, odmori i osvoji ležaljku jer leto se bliži. Fotkaj se u ležaljci Gaše u svim Cineplexx bioskopima

Objavi javno fotku na FB/IG uz #OdmorIzSnova

Opiši svoju verziju savršenog odmora

Pobednik foto konkursa neće više sanjariti o tome, jer će osvojiti Gašinu ležaljku za opuštanje u bilo kom trenutku. Uz to poklanjamo 10×2 ulaznice

Dvostruki ljubavnik
  • Save
Previous post Novi film Fransoa Ozona „Dvostruki ljubavnik“ u bioskopima
Gordan Kicic
  • Save
Next post Kičić: Uskoro režiram filmsku drama-komediju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap