Drugi online Arte Kino filmski festival

Izvor: Filmske radosti
01/12/2017 - 09:45

Od 1. do 17. decembra biće održan drugi po redu filmski festival Arte Kino. Ono što festival izdvaja od drugih je, što nudi mogućnost gledanja filmova iz udobnih fotelja u vašim domovima. U saradnji sa Filmskim Radostima, gledaoci u Srbiji će biti u prilici da odgledaju 10 dugometražnih evropskih filmova, prikazanih na prestižnim evropskim festivalima.

Festival Arte Kino, je nastao 2016. godine, u saradnji francuskog televizijskog kanala „Arte“ i „Festival scope“ platforme za filmske profesionalce i novinare. Tokom sedamnaest dana biće prikazano 10 filmova u 45 zemalja, a gledaoci će biti u prilici da glasaju za najbolji film. Pobednik će dobiti nagradu od 30 000 eura, koja će biti podeljena između režisera, producenta i agenta za prodaju, kako bi se film mogao dalje promovisati

Tokom sedamnaest dana publika će biti u prilici da pogleda „Bright Nights“ (Helle Nächte), Tomasa (Thomas) Arslan Arslana (2017, Germany, 1h26), zatim „Chevalier“ Atina Rejčel Cangari (Athina Rachel Tsangari, 2015, Greece, 1h45), „Colo“ Tereze Vilaverde (Teresa Villaverde, 2017, Portugal / France, 2h12) „Godless“ (Bezbog) Ralica Petrova (Ralitza Petrova 2016, Bulgaria / France, 1h19), „The Giant (Jätten)“ Jonesa Niholma (Johannes Nyholm, 2016, Sweden / Denmark, 1h26), „Poslednja porodica" (Ostatnia Rodzina), (Jan P. Matušinjski, 2016, Poland, 2h03), „Frost“, Šarunasa Bartasa (Sharunas Bartas, 2017, Lithuania / France / Ukraine / Poland, 2h), „Scarred Hearts“ (Inimi Cicatrizate), Radu Jude (2016, Romania / Germany, 2h21), „Sunbeat“, Klare i Laure Laperusa (Clara and Laura Laperrousaz, 2017, France, 1h35) i „Living and other fictions“ (Vivir y otras ficciones) – Jo Sol (2016, Spain, 1h21)

„Željom „Artea“ da osnaži podršku modernom, umetničkom, evropskom filmu, dajući im mogućnost za veću gledanost i širu distribuciju, nastao je festival. Osnovan 2016. godine, festival ARTE Kino predstavlja inovativni događaj namenjen ljubiteljima filmova i filmskim bioskopima širom Evrope koji žele da otkriju selekciju najprihvatljivijih i originalnih evropskih produkcija poslednjih meseci. Ove godine, po prvi put, publika će moći gledati i filmove na velikom ekranu.

Koncept festivala je da bude digitalan i besplatan. U saradnji sa platformom Festival scope, razvili smo namenski veb sajt koji omogućava publici iz preko 40 evropskih zemalja da gledaju deset odabranih filmova sa prevodom na francuskom, nemačkom, engleskom ili španskom jeziku. Drugu godinu, festival Arte Kino se usmerio ka novom publici. Filmovi će biti projektovani u bioskopima u Francuskoj i nekoliko evropskih gradova (London, Madrid, Bukurešt, Berlin i Sarajevo)“, izjavio je Olivie Per, umetnički direktor festivala.

Osvoji karte

Na linku festivala Arte kina, od danas do ponedeljka 4. decembra, bićete u mogućnosti da osvojite „karte“ za festival „Arte kino“. Dobitnici će biti obavešteni putem elektronske pošte 6. decembra, a filmovi će biti dostupni do 17 . decembra. Sve što je neophodno da napišete je vaše ime i prezime, adresu elektornske pošte i zemlju, ostala polja nisu obavezna. Najsrećniji gledaoci će biti u mogućnosti da osvoje put u Berlin na sjajan festival koji se će se održati od 15. Do 25. Februara 2018.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.