„Družina iz džungle” otvara 13. KIDS FEST

Izvor: Filmske radosti
19/10/2017 - 11:30

13. KIDS FEST se ove godine održava od 1. do 7. novembra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom”. Dečji kulturni centar (DKC) će biti centralna lokacija Dečjeg filmskog festivala u Beogradu, koji će 1. novembra u 12 časovaotvoriti ambasadorka festivala, pop pevačica Ana Štajdohar, uz projekciju filma „Družina iz džungle”.

Igor Stanković, osnivač KIDS FEST-a, istakao je da se program ovogodišnjeg KIDS FEST-a sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta.

U okviru 13. KIDS FEST-a, širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 17 novih filmova - 8 animiranih, 7 igranih, i 2 dokumentarna filma, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji.

 „Ove godine, na KIDS FEST-u, očekuje nas jedno pravo filmsko putovanje - od severa Finske, do dalekog Meksika. U pitanju su filmovi koji neće biti na redovnim bioskopskim repertoarima, tako da festival predstavlja jedinstvenu priliku da deca pogledaju ove zaista kvalitetne filmove,“ istakla je portparol Anja Kisić.

Ambasadorka 13. KIDS FEST-a, pevačica Ana Štajdohar, se prisetila svog detinjstva i pozvala sve roditelje da izdvoje vreme i odvedu decu u bioskope kako bi na najkvalitetniji način proveli vreme sa njima.

 „Sjajna stvar je i to što su cene karata niže od standardnih, što olakšava roditeljima da svojim najmilijim članovima porodice omoguće uživanje u filmskim animiranim ostvarenjima. Neki od naslova će biti prikazani samo na Kids festu, i to treba iskoristiti,“ izjavila je Ana Štajdohar.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program u Dečjem kulturnom centru. Kako je najavila koordinatorka festivala, Milena Debeljković, dani zabave i edukacije u Dečjem kulturnom centru će obuhvatiti četiri tematska dana: „Ferdinand dan”, „Dan kreativne animacje”, „Dan šonjavka” i „Dan meksičkog filma”.

Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu, Ministarstvu kulture i informisanja, i kompaniji Kraš, koji tradicionalno podržavaju KIDS FEST.

Cene karata za bioskopske projekcije, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću u rasponu od 150 do 355 dinara.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.