FEST INTRO: Premijera filma „La La Land”

Izvor: Filmske radosti
23/01/2017 - 08:45

U 45. FEST, mesec dana pre početka festivala, uvešće vas film „La La Land”, mjuzikl koji je nedavno odneo 7 Zlatnih globusa – najviše u istoriji ovih dodela – film je „oduševio”  tokom prethodne godine festivalsku i bioskopsku publiku zbog stila koji nas vraća u zlatno vreme Holivuda, te zbog maestralnih Rajana Goslinga i Eme Stoun, koji su se našli u glavnim ulogama.

Nagrađen za najbolji film, za najuspešniji scenario, te za najboljeg reditelja, glumce i originalnu filmsku muziku, „La La Land” preti da odnese titulu najdopadljivijeg filma predstojeće godine.

Mladi američki reditelj Demijan Čazel publici je postao poznat 2014. godine, kada je njegovo prethodno ostvarenje „Whiplash”, doživelo neverovatan uspeh širom sveta. Ovaj film, takođe premijerno prikazan u okviru FEST-a pre dve godine, oduševio je gledaoce zbog svog nesvakidašnjeg ritma, te istovremeno zabavnog i okrutnog pristupa muzici.

Moglo bi se reći da „La La Land”, treće Čazelovo dugometražne ostvarenje, krase isti kvaliteti i rediteljevo interesovanje za izvođačke umetnosti. Naime, čak se i njegov debitantski film “Guy and Madeline on a Park Bench” (2009) – o kom se kod nas nije mnogo govorilo – bavio upravo džez muzikom i u svojoj srži krio krhku ljubavnu priču.

Vraćajući se na sličnu temu, „La La Land” govori o džez pijanisti (Rajan Gosling) koji se u Los Anđelesu, srcu zavodljivog i nemilosrdnog šou biznisa, zaljubljuje u neuspešnu mladu glumicu (Ema Stoun). Prateći strukturu holivudskih filmova u kojima se dvoje mladih upoznaje i zaljubljuje, Čazel uvodi niz uzbudljivih savremenih motiva putem kojih ljubavnu priču posmatra kroz prizmu ambcije i profesionalnog uspeha ili neuspeha.

Projekcija filma „La La Land” održaće se 25.01.2017. u „Cineplexx-u” Ušće, u sali 2, sa početkom u 20:30 časova, a cena ulaznice je 550 din.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.