Čak 116 premijernih naslova našlo se na ovogodišnjem FEST-u, a za one koji tokom deset festivalskih dana nisu uspeli da pogledaju sve što su želeli, tu je postFESTum. 5. marta u Sava centru, Domu omladine, DKC-u, „Fontani“, Kinoteci i CZK „Vlada Divljan“ biće održane projekcije nekih od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

U Sava centru u 16:30h biće prikazan film „Lice“ poljske reditelje Malgoržate Šumovske, koja je na nedavno završenom Berlinalu osvojila Srebrnog medveda. Još jedna projekcija najtraženijeg filma ovogodišnjeg FEST-a, „Fantomska nit“, u režiji Pol Tomas Andersona, zakazana je za 19 časova, a za 22 poslednji film čuvenog Romana Polanskog, „Pre istinitoj priči“.

U Domu omladine u 17:30 časova biće prikazan film Pola Mekgijana, „Filmske zvezde me umiru u Liverpulu“, sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA. U 20 časova planirana je projekcija filma „Niotkuda“ Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu, a u 22:30 čas „Životinje“ reditelja Grega Zglinskog, prikazanog u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

U Dvorani kulturnog centra u 17 časova biće prikazan film Paola Đenovezea, „Pravo mesto“, u 19:30 čas novi film kultne rediteljke Kler Deni, „Neka svetlost uđe“, sa Žilijet Binoš i Žerarom Depardjeom u glavnim ulogama, a u 22 čas dobitnik Zlatne palme, „Skver“ Rubena Estlunda.

U Fontani nas u 15 časova očekuje novi film Mišela Azanavisijusa, „Siloviti“, koje prikazuje jedan deo života čuvenog Žan Lik Godara, a u 17 časova film „Dvostruki ljubavnik“ Fransoa Ozona. U 19 časovah biće prikazan film „Dovlatov“u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu, a u 21 čas „Oblik vode“ Giljerma del Tora.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova) u 17 časova biće prikazan film Luke Gvadanjina „Skrivena ljubav“, u 19:30 časova film „Eva“ Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, a u 22 časova „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ Martina Mekdone, koji je otvorio ovgodišnji FEST.

U Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska) u 16 časova biće prikazan dokumentarni film „Priča o Keriju Grantu“, 18:30 časova „Jupiterov mesec“ mađarskog reditelja Kornela Mundruca, a u 21 čas „Tragom kostiju“ poljske rediteljke Agnješke Holand.

U CZK „Vlada Divljan“ u 12 časova je planirana projekcija animiranog filma za decu, „Neverovatna priča džinovske kruške“, a u 14:30 časova komedije „Zaboravi na Nika“ rediteljke Margaret fon Trota. Film „Leto 1993“ španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17 časova, u 19:30 časova „Pravo mesto“ Paola Đenovezea, a od 22 časova italijanski film braće Taviani „Lična stvar“.