Film „Limunovo drvo‟ Branka Radakovića u Vlasotincu

Izvor: Filmske radosti
24/04/2017 - 23:15

„Limunovo drvo‟proslavenog multimedijalnog umetnika, rok muzičara i reditelja Branka Radakovića imaće po prvi put projekciju u 2017. godini. Ona će se desiti u sklopu "Intro" III Underground Music Fest-a u vlasotinačkoj gimnaziji "Stevan Jakovljević" u Vlasotincu 28. aprila, sa početkom u 12 časova. Na većini dosadašnjih prokecija reditelj je nakon projekcija rado je govorio sa publikom, ali ovoga puta zbog obaveza neće biti prisutan. Podsećanja radi, ovaj dokumentarac peti je po redu dugometražni film Branka Radakovića kojeg je počeo da snima decembra 2013. godine i snimao ga je skoro godinu dana. Za sve to vreme vladalo je ozbiljno interesovanje u medijima i ono nije nimalo izbledelo ni do danas. U januaru 2015. godine Radaković je počeo da ga montira. Završio ga je krajem jula 2015. godine i onda je krenula turneja bez kraja. Tada je odmah i prikazan po prvi put 30. jula, na 49.-oj Zaječarskoj gitarijadi, u okviru programa ''Gitarijada Free Zone''.

Dokumentarac govori o istoimenoj kultnoj muzičkoj grupi ''Limunovo drvo'' koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je ''Limunovo drvo'' jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava. U filmu učestvuju po redosledu pojavljivanja: Milan Stefanović, Jadranka Janković Nešić, Dragomir Mihailović, Zoran Radomirović, Miroslav Dukić, Zoran Lesendrić, Momčilo Rajin, Ivan Ivačković, Branimir Lokner, Srđan Gojković, Nebojša Pajkić, Dragan Ambrozić, Ljubomir Jovanović, Dušan Vesić, Petar Janjatović, Dušan Kojić, Vladimir Janković, Milutin Petrović...

Dokumentarac traje 70 minuta. Radaković je i ovaj, kao i većinu svojih filmova, uradio tako što je i sam snimao, i sam montirao. Takođe potpisuje i scenario i režiju. Filmske radosti vam svakako preporucuju ovaj film!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.