Filmovi o umetnosti za početak Uhvati film festivala

Izvor: Filmske radosti
20/09/2017 - 10:30

Filmovi na temu umetnosti započeće filmski takmičarski program 15. Međunarodnog festivala Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Projekcije počinju u četvrtak 21. septembra od 17 časovau Kulturnom centru Novog Sada nakon kojih sledi razgovor o osobama sa invaliditetom u umetnosti. Celokupan program besplatan je za posetioce.

U okviru filmskog program biće prikazani australijski film „Pleši“, britanski „Četiri solo tačke u divljini“, „Komplikovani ples u ritmu točka života“ iz Filipina, „Kontrapunkt“ iz Estonije, francuski „Slušaj i Slon na mesecu“, „Opraštam ti“ iz Srbije i „Dan zaljubljenih“ iz Ukrajine.

Nakon projekcije filmova, od 19 časova sledi razgovor na temu „Osobe sa invaliditetom u umetnosti“, u kojem će učestvovati i autori prikazanih filmova: Rej Džejkobs („Četiri solo tačke u divljini“) i Marina Zorić („Opraštam ti“).

Filmski takmičarski program ovogodišnjeg Festivala traje od četvrtka 21. septembra do nedelje, 24. septembra sa početkom od 17 časova, nakon kojih slede razgovori sa autorima filmova i publikom.  Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 34 filmova iz preko 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.