Advertisement Section

Biografska drama „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ škotskog reditelja Pola Mekgijana, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama, prati period u životu holivudske glumice Glorije Grejem koja 70-ih godina 20. veka u Liverpulu započinje ljubavnu vezu sa mnogo mlađim glumcem, Piterom Tarnerom.

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Grad iluzija“. Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je „protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled. Jedan od njenih ljubavnika iz kasnijeg života, glumac Piter Tarner, predstavlja priču o poslednjim godinama njenog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih „filmskih zvezda”.

Dramu „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” je režirao Pol Mekgijan, a po scenariju Meta Grinhalga, zasnovanom na memoarima Pitera Tarnera iz 1986. godine. Ostale uloge tumače, između ostalih, Džuli Voters, Vanesa Redgrejv, Kenet Kranam, Stiven Grejem, Fransis Barber i Lien Best.

Ostvarenje „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ je u Srbiji premijerno prikazano na 46. FEST-u, a od 6. septembra će se naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.

Ringe ringe raja
  • Save
Previous post „Ringe, ringe, raja” od danas u bioskopima
Next post Film „Izgrednici” reditelja Dejana Zečevića kandidat za 91. Oskara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap