Advertisement Section

Najbolji filmovi sa Uhvati film Festivala biće prikazani BESPLATNO u prostorijama MZ Rumenka (Vojvođanska 19), u subotu 11. avgusta od 19h.

Projekciju organizuje KAO Parnas, u saradnji sa Kulturnim centrom Rumenka, u okviru projekta Novosadski filmski karavan „Uhvati film“, koji je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Stanovnici Rumenke imaće priliku da pogledaju ukupno šest kratkometražnih filmova sa poslednja tri izdanja Uhvati film festivala u trajanju od sat vremena, nakon čega sledi razgovor sa publikom. Biće prikazani filmovi: Idiot iz Holandije, Cezarov glas i Uže iz Španije, Zaveslaji iz Srbije, Karmen i Tišina iz Italije. Svi filmovi obrađuju temu invalidnosti, ali i priče o ljubavi, porodici, umetnosti, prijateljstvu, ostvarenju snova i prevazilaženju prepreka.

Novosadski filmski karavan „Uhvati film“ sastoji se od jednosatnih projekcija izabranih filmova sa Uhvati film festivala, u novosadskim udaljenijim mesnim zajednicama/ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Projekat se realizuje u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanje participacije građana/ki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizacija građana, ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti.

Ovogodišnje premijerno izdanje 16. Filmskog festivala „Uhvati film“, održava se od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada (više o festivalu na: http://sr.uhvatifilm.org/), nakon čega će svoje izdanje imati i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru, što Uhvati film čini jedinim regionalnim festivalom o invalidnosti na ovim prostorima. Od nastanka, održava se sa istim ciljem: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Branko Radakovic
  • Save
Previous post Završena 7. Revija nezavisnbog off-filma Srbije u Srpskom Holywoodu
Leon Lucev
  • Save
Next post Srce Sarajeva Leonu Lučevu za ulogu u filmu „Teret“ Ognjena Glavonića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap