Advertisement Section

Tradicionalni Francuski filmski karavan biće prvi put održan u Kombank dvorani od 19. do 21. juna.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Velikog rata (Prvog svetskog rata), Francuski karavan otvoriće film „Čuvarke“, francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, koji će premijerno biti prikazan 19. juna u 18h. Premijeru filma „Čuvarke“ će uveličati ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti.

Čuvarke će se na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane naći od 21. juna.

U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme, tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima.Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša.

Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.

U okviru Francuskog karavana u Kombank dvorani, biće prikazani i filmovi „Kapetan Konan”, „Istočni front”, zaboravljeni front 1915 – 1919”, kao i film „Život i nešto drugo”, u čijem je središtu takođe ratna tematika.

Tica Kovi i Rajner Frimel
  • Save
Previous post Tica Kovi i Rajner Frimel dobitnici nagrade „Underground Spirit“
Škola angažovanog kina
  • Save
Next post Drugo predavanje Škole angažovanog kina u DKSG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap