Advertisement Section

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival.

Katrin Denev i Žilijet Binoš prošetale su crvenim tepihom u društvu japanskog reditelja kako bi predstavili film „Istina“, porodičnu dramu koja se takmiči za „Zlatnog lava“ i koja obeležava povratak Kore-ede na Mostru, godinu dana pošto je u Kanu dobio Zlatnu palmu za „Porodične veze“.

U svom prvom filmu snimljenom u Francuskoj, Kore-eda je Katrin Denev poverio ulogu velike glumice koja je u složenim odnosima s kćeri koju glumi Binoš, prenosi Jutarnji list.

Na crvenom tepihu osim glumačkih diva Denev i Binoš, pažnju su privlačile slavne manekenke – Sofija Riči, ćerka muzičara Lajonela Ričija, te Viktorijini Anđeli Marta Hant, Elsa Hosk i Kendis Svonpol.

U trku za „Zlatnog lava“ ove godine je na festivalu ušao 21 film. Na festivalu učestvuje i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je predsednik žirija za najbolji debitantski film. Kusturica je upravo u Veneciji dobio svoju prvu veliku nagradu, „Zlatnog lava“ za debitanski film, za „Sjećaš li se Doli Bel“.

Reži
  • Save
Previous post Film „Reži“ Koste Đorđevića na New Orleans Film Festivalu
Bogdan Diklić
  • Save
Next post Bogdan Diklić dobitnik nagrade „Živojin Žika Pavlović“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap