Knjiga Vlastimira Sudara o Aleksandru Petroviću na Sajmu knjiga

Izvor: Filmske radosti
27/10/2017 - 09:30

Filmski centar Srbije s ponosom predstavlja svoje novo izdanje „Portret umjetnika kao političkog disidenta: Život i djelo Aleksandra Petrovića“, knjigu Vlastimira Sudara, čija je promocija na Sajmu knjiga zakazana za petak, 27. oktobar 2017. Promocija knjige biće održana na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, u sali „Ivo Andrić“, s početkom u 18 časova.

U izjavi za portal Filmskog centra Srbije, autor Vlastimir Sudar svoje delo najavio je sledećim rečima: „U filmovima Saše Petrovića lako prepoznajemo mnoge probleme koji neprestano muče ove prostore, koje je on znao detaljno da oslika i ako nam već ne ukaže na njihova rješenja, onda nam je barem otkrio načine da lakše živimo sa njima. U knjizi o Petroviću i njegovom djelu upravo govorim o toj njegovoj umjetničkoj analizi jednog vremena i prostora, koji nam, kao i svaka istorija, govori jako puno o tome šta i kako nas sputava i danas, i kako to možda treba prevazići“.

Na promociji u petak učestvuju autor knjige Vlastimir Sudar, kritičar Ivan Velisavljević i reditelj Boro Drašković, dok će razgovor voditi teoretičar i publicista Greg de Kjur. Promocija knjige Portret umjetnika kao političkog disidenta: Život i djelo Aleksandra Petrovića počinje u 18 časova i trajaće 50 minuta. Ulaz za posetioce Sajma je besplatan.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.