Advertisement Section

Drama „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog i tragikomedija „Delirijum tremens“ Gorana Markovića, jedini su prijavljeni filmovi na konkurs Akademije filmske umetnosti i nauke za srpskog kandidata za nagradu Oskar koji ističe u ponoć, rekao je Tanjugu Mirko Beoković, generalni sekretar AFUN.

Oba filma, prema rečima Beokovića, ispunjavaju formalne uslove da budu prihvaćeni, što znači da većinsko učešće u autorskoj i glumačkoj ekipi imaju ljudi sa srpskim državljanstvom ili prebivalištem u Srbiji.

„Konačnu odluku o našem kandidatu za nagradu Oskar doneće polovinom septembra specijalna komisija AFUN koja broji 24 člana. To su nova pravila Američke akademije za film i nauku“, kazao je Beoković.

Istorijski spektakl „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog govori o nekim od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, s početka Prvog svetskog rata.

Naslovnu ulogu igra Lazar Ristovski, a tu su još i Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski…

Film Gorana Markovića „Delirijum tremens“ je priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada. Glavnog junaka igra Tihomir Stanić, a tu su još i Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović i drugi.

Film srpske rediteljke Maše Klark u trci za studentskog Oskara
  • Save
Previous post Film srpske rediteljke Maše Klark u trci za studentskog Oskara
Jezive priče iz mraka
  • Save
Next post „Jezive priče iz mraka“ u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap