Kreativna škola u okviru festivala Cinema city - Novi Sad

Izvor: Filmske radosti
25/06/2017 - 13:45

Svečanim otvaranjem u subotu, 24. juna u Startit Centru u Novom Sadu počela je sa radom osmodnevna „Kreativna EU letnja škola" koju će pohađati 28 mladih Novosađana od 15 do 20 godina.  Učesnici će se upoznati sa pojmom kreativnih industrija, o kojima će im iz prve ruke govoriti stručnjaci iz oblasti dizajna, video produkcije, društvenih mreža i organizacije događaja, a i sami će biti u prilici da se oprobaju u ovim kreativnim procesima, kao i da iskuse timski rad.

Tokom programa, mladi će kreirati kampanju koja promoviše EU vrednosti ii programe za mlade i na taj način pokazati kako su praktično primenili stečeno znanje. Program predviđa i posete organizacijama koje se bave kreativnim industrijama, kao i upoznavanje sa profesionalcima iz ove oblasti.

Projekat realizuje Udruženje Cinema City u saradnji sa EU Info point Novi Sad i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.
O prednostima Erasmus + programa koji mladima nudi brojne mogućnosti za mobilnost u vidu razmena, volontiranja i preduzetništva govorile su Anđa Ilić i Marija Kovačević, predstavnice novosadskog ogranka organizacije Erasmus Student Network koje su prenele sopstvena pozitivna iskustva vezana za studentske razmene.

Nakon prvog dana škole koji je predstavljao uvod u programe Evropske unije koji doprinose osnaživanju mladih i mogućnosti koje nude kreativne industije, polaznici će narednih dana raditi na realizaciji zajedničke digitalne kampanje koju će sami osmisliti i koja će imati za cilj da njihovim vršnjacima predstavi brojne opcije za usavršavanje i napredovanje kroz korišćenje programa poput Erazmusa. Učićemo i vežbati planiranje projekta kao i realizaciju kroz grafički dizajn, video produkciju, društvene mreže i organizaciju događaja.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.