Advertisement Section

Od ukupno 342 aplikacije, finansiranje je odobreno za 70 projekata, od koga 2 dolaze iz Srbije.

Produkcijska kuća „Dribbling Pictures“ dobila je finansiranje za razvoj dokumentarnog filma „A šta sad, a šta tad?“ u iznosu od 25.000 evra. Ovaj novi nemogući dokumentarac autora Borisa Mitića („Slatko od ništa“ i „Doviđenj, kako ste?“) govori o slatkom prokletstvu roditeljstva u jednom 90-minutnom kadru, sa pregršt specijalnih efekata. Film je koprodukcija „Dribbling Pictures“, „Anti-Apsurd“ (Hrvatska) i „Le Bete“ (Francuska).

U okviru istog konkursa podršku je dobio projekat „Bez“ i produkcijska kuća „Non Aligned Films“, takođe u iznosu od 25.000 evra. Dokumentarni film Luke Papića u središte stavlja slikara Aleksandra Denića. Ovaj izuzetan i na mnogo načina jedinstven protagonista je naš vodič na komičnom putovanju, na kome nam daje svoju viziju Srbije u društveno-političkom i emotivnom kontekstu. Denić je zaglavljen u stalnom prelazu, u zemlji gde se svakodnevno prošlost sudara sa sadašnjošću, gde se crkva sukobljava sa ostacima komunizma, a jeftina nova gradnja niče na drevnim ostacima arhitekture. Lutajući tim fragmentima stvarnosti, čini se da i Aleksandar i Srbija traže svoj identitet. Film se realizuje u koprodukciji sa „Ranch production“ i „Cinnerent“. Projekat je podržao Filmski centar Srbije.

Dok je ovo prvi put da produkcijska kuća „Non Aligned Films“ dobija podršku MEDIA potprograma, za „Dribbling Pictures“ ovo je treći uspeh. Prethodni film Borisa Mitića „Slatko od ništa” podržan je od strane MEDIA potprograma u okviru konkursa TV program, dok je u okviru konkursa za razvoj projekata podržan novi film Mile Turajlić „Dosije Labudović”.

Playmobil
  • Save
Previous post Animirani film „Playmobil“ od 5. decembra u bioskopima
european film challange
  • Save
Next post Odgledaj 10 evropskih filmova i osvoji putovanje u Berlin
Share via
Copy link
Powered by Social Snap