Advertisement Section

Trećeg oktobra će krenuti 52. izdanje najprestižnijeg festivala fantastičnog filma na tlu Evrope, festivala u španskom gradu Siđesu (Sitges), a na festivalu koji će ove godine trajati do 13. oktobra biće prikazan i srpski kratkometražni igrani film „Mališan“ u režiji Danila Bećkovića.

Ovaj film deo je programske celine „Sesión Especial Cortos“, a projekcije su zakazane za 5. i 12. oktobar.

Glavne uloge tumače mladi finski glumac Oni Tomila, koji se proslavio filmovima „Rare Exports“ i „Big Game“, u kome je nastupao uz holivudsku zvezdu Semjuela L. Džeksona, kao i Кatarina Žutić i Slaviša Čurović, dok se po prvi put na filmu pojavljuje Darija Vračević.

Film je, po scenariju Dimitrija Vojnova, režirao Danilo Bećković, u produkciji Marka Paljića i Jordanča Petkovskog. Direktor fotografije bio je Dušan Ivanović, kompozitor Marko Кon, scenograf Jelena Milinović, montažer Aleksandar Popović, a kostimograf Ivana Stojanović.

Film je nastao u produkciji kuća „Mali Budo“ i „Gargantua films“, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Centra za kulturu i turizam Mladenovac. Pokovitelji filma su kompanije „Honor“ i Mlekara „Granice“, a koproducenti „Cineplanet“, „Vertigo“, „Digitalkraft“ i „Mosquito“.

Blizanac
  • Save
Previous post „Blizanac” Anga Lija uskoro u bioskopima
Nebesa, Srdjan Dragojevic
  • Save
Next post Srđan Dragojević snima „Nebesa“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap