Media podžala četiri srpska projekta

Izvor: Filmske radosti
11/10/2017 - 09:30

MEDIA je objavila rezultate konkursa EACEA 20/2016 za razvoj pojedinačnih projekata – drugi rok za prijavu projekata; podžana su četiri srpska projekta, tri za igrani i jedan za dokumentarni dugometražni film.

Iz Srbije je pristiglo ukupno dvanaest prijava, od toga četiri za razvoj dokumentarnog i osam za razvoj igranog dugometražnog filma. Podrška je odobrena za četri projekta – za jedan dokumentarni i tri igrana dugometražna filma. U ovom roku nije bilo prijava za razvoj animiranih projekata.

Podršku je dobio projekat dokumentarnog filma „Supernova“ (produkcija: Filmska kuća „Baš Čelik“), i to u iznosu od 25.000 evra.

Projekti igranih dugometražnih filmova koji su dobili podršku su: „Leto kada sam naučila da letim“ (produkcija: „SENSE Production“), „Mara“ (produkcja: „This and That Productions“) i „Senoviti Mediteran“ (produkcija: „Terirem“). Ovi projekti podržani su sa po 30.000 evra.

Navedeni rezultati objavljeni su 6. oktobra 2017; a sledeći rok za prijavu projekata za Razvoj pojedinačnih projekata je 23. novembar.

Naglašavamo da će MEDIA desk Srbija, najverovatnije  početkom novembra, organizovati trening za pisanje projekata.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.