Advertisement Section

Dugometražni dokumentarni film „Muzej revolucije“Srđana Keče, koji je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske i Češke i uz podršku Filmskog centra Srbije, svetsku premijeru doživeće na predstojećem izdanju festivalu IDFA u Amsterdamu u okviru selekcije nazvane „Luminous“, viđene isključivo za premijerne filmove.

U ostacima napuštenog utopijskog projekta raste neobično prijateljstvo između jedne devojčice i jedna starice. Kada grad počne da briše prostore u kojima one žive, nazire se kraj detinjstvu i snovima.

Srđan Keča je bio i scenarista i direktor fotografije u slučaju ovog svog ostvarenja, koje je, uz to, i montirao, zajedno sa Hrvoslavom Brkušić. Snimatelj zvuka bio je Radiša Cvetković, a dizajner zvuka Jakov Munižaba. Autor muzike za film je Hrvoje Nikšić.  Muzej revolucije traje 91 minut.

Film je nastao u produkciji filmske kuće „Uzrok”, u koprodukciji sa kućama „Restart” iz Zagreba i „nutprodukce” iz Praga. Producenti su Vanja Jambrović i Srđan Keča, dok je Lukaš Kokeš koproducent. Projekat filma predstavljan je i nagrađivan na nizu pičing foruma: IDFA Forum, DOK Leipzig Co-production Market, Beldocs In Progress (gde je osvojio postprodukcijsku nagradu), Zagreb Dox Pro (gde je osvojio nagradu HBO Europe), East Doc Forum (gde je osvojio glavnu nagradu East Doc Platform) i CineLink Industry Days (gde je osvojio postprodukciju nagradu Digital Cube).

„Muzej revolucije” je prethodno podržan sredstvima za produkciju Filmskog centra Srbije, HAVC i Češkog filmskog fonda, sredstvima za razvoj MEDIA Fonda Evropske komisije, kao i od strane televizijskih kanala Al Jazeera Documentary Channel i RTL GEO, kao i uz podršku Fonda Sandens 8Sundance).

Srđan Keča je autor zapaženih i nagrađivanih dokumentarca „Mirage“ (2011) i „Pisma ocu“ (2011).

ljudski faktor
  • Save
Previous post Deseti GoetheFEST u Nišu od 21. do 25. oktobra
Zombie-Walk_Foto-Daniela-Radojković
  • Save
Next post Petnaesti Festival srpskog filma fantastike od 29. do 31. oktobra
Share via
Copy link
Powered by Social Snap