Netfliks snima u Beogradu

Izvor: Filmske radosti
18/09/2017 - 12:00

Ovih dana i sedmica su na lokacijama u Beogradu snimljeni značajni delovi američkog filma Ibica, koji nastaje u produkciji Netfliks (Netflix). Delovi snimani u našoj zemlji nastali su zahvaljujući i pogodnostima koje stranim produkcijama pruža program podsticaja Filmskog centra Srbije. „Ibica” prati mladu ženu čiji se poslovni put u Barselonu ubrzo izrodi u poteru za čuvenim di-džejem i koja tokom dana ludih žurki i provoda shvata da život pruža znatno više od odlaska na posao koji ona zapravo mrzi.

Ovaj film će predstavljati debi na planu celovečernjeg igranog filma za reditelja i producenta, Aleksa Rikanbaka, a glavne uloge tumače: Džilijan Džekobs,  Ričard Maden i Vanesa.

Film „Ibica”, nastao uz učešće značajnog broja ovdašnjih filmskih radnika i tehničkih lica, biće prikazan sledeće godine pod okriljem Netfliksa. Ibica se nadovezuje na sve duži spisak stranih produkcija koje su u poslednjih par godina snimane u Beogradu, a čiji su producenti iskoristili brojne pogodnosti promenutog programa podsticaja iz ponude Filmskog centra Srbije.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.