Novi film Gzavijera Dolana od četvrtka u bioskopima

Izvor: Filmske radosti
13/03/2017 - 08:45

Gzavije Dolan donosi nam još jednu dramu, ostvarenje „To je samo kraj sveta” koji u domaće bioskope dolazi 16. marta, sa Vensantom Kaselom i Marion Kotijar u glavnim ulogama.

Ostvarenje, adaptacija predstave Žan Luka Lagarsa, govori o mladiću Luisu, koji se posle dvanaest godina vraća u svoje rodno mesto, kako bi porodici saopštio da će uskoro umreti. Umesto da čitava situacija zbliži udaljenu familiju, u njima će se probuditi jake emocije. Kako netrpeljivost raste tokom popodneva, razbuktavaju se prepirke i svađe, podstaknute usamljenošću i sumnjom, dok sve pokušaje saosećanja guši ljudska nesposobnost da slušaju i vole.

Impresivna glumačka ekipa nagoveštava dobar film koji je sjajno, stilizovano, halucinatorno prisećanje na porodične disfunkcije. Vensan Kasel, Marion Kotijar, Lija Sejdu, Natali Baj i Gaspar Ulijel.

Ovo je prvi Dolanov film koji je pored Kanade finansirala i Francuska i prvi u kojem su glavne uloge dodeljene isključivo francuskim glumcima. Premijerno je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa 69. Kanskog festivala gde je osvojio nagradu „Gran-pri“, drugu najprestižniju nagradu ovog festivala. Domaću premijeru je imao na ovogodišnjem Festu.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.