Advertisement Section

Na predlog Upravnog odbora organizatora festivala, Kulturnog centra „Laza Kostić”, održavanje festivala odlaže se za početak avgusta, ukoliko se za to steknu uslovi, i uz obavezno obraćanje za preporuke Zavodu za javno zdravlje.

Imajući u vidu da je situacija sa virusom Covid – 19 u zemlji dovela u pitanje dolazak brojnih najavljenih gostiju iz sveta filma iz Srbije, kao i preporuke Kriznog štaba za suzbijanje pandemije,  organizatori smatraju da je odgovorno i svrsishodno odložiti programe za avgust, a onda ih održati u punom, planiranom obimu.

Da podsetimo, Somborski filmski festival održaće se ove godine treći put, u organizaciji Kulturnog centra “Laza Kostić”. Na repertoaru će se naći 11 filmova u četiri selekcije: Glavni takmičarski program, Kultni klasici, Panorama švedskog filma, i Nostalgija, a gost selektor programa je Ivan Karl. Pored filmskih ostvarenja, posetioci festivala će moći da uživaju i u pratećem programu, u okviru kojeg će se održavati promocije knjiga, filmova i koncert Jelene Tomašević.

Ovogodišnji koncept podrazumeva isticanje savremenog domaćeg stvaralaštva, odnosno kultnih kinematografskih ostvarenja našeg podneblja, kao i odabrana dela evropskog filma.

Ulaz na sve programe trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala biće besplatan, a filmovi i prateći programi će se održavati na otvorenom, u Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, Dvorištu Županije, i na Trgu Svetog Đorđa.

REŽI
  • Save
Previous post Mladi i gnevni – Srpska omladina u filmovima Reži i A.S. (25) u DOB-u
igor stanojevic
  • Save
Next post Igor Stanojević uhapšen na protestima u Beogradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap