„Odmetnik 1 – Star Wars priča” zaradio preko 500 miliona dolara

Izvor: Filmske radosti
28/12/2016 - 09:45

Najnovije filmsko ostvarenje studija Lucasfilm „Odmetnik 1 – Star Wars priča” (ROGUE ONE: A STAR WARS STORY) zaradilo na svetskom nivou već 523 miliona dolara.

Ovaj film je i dalje prvi na listama gledanosti u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, a gledaoci oduševljeno hrle u bioskope i u prazničnom periodu.

U Srbiji i Crnoj Gori, film je i druge nedelje prikazivanja na prvom mestu, a novi i stari fanovi ove uspešne franšize veoma su zadovoljni filmom, pa ga često gledaju i po nekoliko puta.

Studio „Dizni” ove godine beleži rekord, jer je zaradio 2.49 biliona dolara i to pre početka prikazivanja filma „Odmetnik 1 – Star Wars priča”.

Iz „Lucasfilma” stiže potpuno nova avantura epskih razmera „Odmetnik 1 – Star Wars priča”samostalnih filmova. U vreme konflikta, grupa neočekivanih junaka ujediniće se u misiji da ukrade planove za Zvezdu smrti, najstrašnije oružje za uništenje koje poseduje Imperija. Ovaj ključni trenutak u Star Wars istoriji okupiće obične ljude koji su odabrali da rade izuzetne stvari i na taj način će postati deo nečeg što je veće od njih samih.

Lucasfilm predstavlja prvi u seriji Star Wars samostalnih filmova smeštenih u svet koji fanovi poznaju i vole, ali koji predstavlja nove likove i priče.

Kad se predsednica „Lucasfilma” i „Star Wars” producentkinja, Ketlin Kenedi sastala s Džordžom Lukasom koji joj je izložio svoje planove da nastavi Star Wars sagu i snimi Epizode VII, VIII i IX, takođe joj je izneo još jednu ambiciju: „Džordž je odlučio da snima još filmova o sagi, ali je osetio da postoji prilika da se ispriča još priča unutar tog sveta,“ objašnjava Kenedijeva, „i da se stvore filmovi koji nisu povezani s pričom o Luku Skajvokeru.“

I tako je rođena ideja da se naprave filmovi koji će upotpuniti nove filmove o sagi, ali će omogućiti Kenedijevoj i ekipi Lucasfilma da istraže svet i eksperimentišu s drugačijim stilovima i drugačijim načinima pripovedanja.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.