Planet Rock selekcija i akademski program festivala Cinema City

Izvor: Filmske radosti
14/08/2017 - 19:45

Ovogodišnji Cinema City internacionalni filmski festival, koji će se održati od 1. do 3. septembra u okviru Gradić festa, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, razdrmaće publiku nesvakidašnjim filmskim ostvarenjima u okviru selekcije Planet Rock. Selekcija Planet Rock predstavlja dokumentarne filmove iz sveta muzike. U okviru Gradić festa publika će imati priliku da uživa u četiri filmske priče, među kojima su dve dokumentarne priče o svetskim velikanima iz sveta muzike Igi Popu i Nik Kejvu. Novosađane će posebno obradovati i film „Kontakt”, koji govori o lokalnim novosadskim umetnicima i svedoči o svim subkulturnim pojavama u Novom Sadu.
Fantastično ostvarenje Endrua Dominika „Još jednom s emocijom”, film koji je dirnuo publiku mnogih festivala.
Tema ovog muzičkog dokumentarnog filma je duboko lična priča legendarnog Nik Kejva, kao i stvaranje novog albuma „Skeleton Tree” sa bendom The Bad Seeds.
 
Osim filmskog dela programa i tradicionalnih filmskih selekcija, Cinema City će na Gradić festu realizovati i brojne prateće akademske programe kao i prethodnih godina. Akademski programi namenjeni su kako profesionalcima tako i publici, uključujući i najmlađe.

1. Filmska radionica „Mali film” - ideja je da probudimo kreativnost i radoznalost kod osnovaca.

2. Međunarodni trening u okviru Erasmus projekta „FeeLMS for Creativity“  koji će okupiti 30 omladinskih radnika iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Srbije kako bi se razmenile dobre prakse o primeni kreativnih industrija u radu sa mladima.

3. Informativni panel o MEDIA programu Evropske unije namenjenom profesionalcima iz oblasti filma! Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

4. U organizaciji udruženja Suburbium biće održana konferencija „Saobraćaj u Petrovaradinskoj tvrđavi u kontekstu vremena/Prošlost, sadašnjost, budućnost“ koja će se baviti pitanjem: kakvo Podgrađe želimo?

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.