Počelo snimanje filma „Zaspanka za vojnike” Predraga Antonijevića

Izvor: FCS | Filmske radosti
21/09/2017 - 10:30

Na lokacijama u Beloj Crkvi prošle sedmice otpočelo je snimanje filma Zaspanka za vojnike u režiji Predraga Antonijevića, a po scenariju Nataše Drakulić, zasnovanom na čuvenoj prozi Stevana Jakovljevića. Film nastaje u produkciji kuća Film Danas i Komuna, uz uščešće još nekoliko koproducenata i uz podršku Filmskog centra Srbije. Reč je o ekranizaciji glasovite Jakovljevićeve Srpske trilogije.

Predrag Antonijević, reditelj hit-filmova iz osamdesetih godina prošlog veka, O pokojniku sve najlepše i Mala, posle duge pauze Zaspankom za vojnikevraća se u srpski film. Antonijević je bio i jedan od reditelja filma Balkan Expresss 2, a ovde je dobro poznat i njegov američki film Spasitelj (Savior), sa Denisom Kvejdom u glavnoj ulozi i u produkciji Olivera Stouna. U Americi je Antonijević režirao i sledeće dugometražne filmove: Hard Cash (sa Kristijanom Slejterom, Valom Kilmerom i Deril Hanom), Little Muder (sa Džošom Lukasom, Terensom Hauardom, Lejk Bel i Kerijem Elvesom) i Breaking the Edge (sa Milom Ventimiljom, Endie Mekdauel i Donatanom Šekom).

Prošle godine Antonijević je u Srbiji režirao prvu sezonu serije Ubice moga ocapo scenariju Nataše Drakulić, koja je koscenaristkinja i Zaspanke za vojnike. Nataša Drakulić je scenaristkinja i filmova O Gringo i The Final Barrier.

U filmu Zaspanka za vojnike uloge tumače: Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan..., a u ovom filmu ćemo gledati i Aleksandra Berčeka, Radoša Bajića i Natašu Ninković.

Direktor fotografije je Miloš Kodemo (snimatelj filmova Miloš Branković i Igra u tami, kao i pominjane serije Ubice moga oca), scenograf je Milenko Jeremić, kostimograf Ivanka Krstović, a masker/šminker Marinela Spasenović. Kako je zvanično obelodanjeno, ukupan budžet filma prema njegovim rečima iznosi 225 miliona dinara, a u realizaciju su se uključile produkcijske kuće Film Danas, Komuna,  Dandelion production, Contrast studios, Concept studio i Direct media, a ovim filmom se i Avala film vraća proizvodnji domaćeg filma.

Očekuje se da se do sredine novembra završe snimanje, tokom zime postprodukciju i da na proleće film bude spreman za prikazivanje, ali sve zavisi od vremenskih uslova, jer se 95% filma snima u eksterijerima.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.