Advertisement Section

Novi krug evropskog filmskog izazova, takmičenja koje filmofilima približava atmosferu najvećih evropskih filmskih festivala i evropsku kinematografiju, počeo je 15. jula  i trajaće do 23. septembra 2021.

U novom krugu takmičenja filmofilima se pruža prilika da osvoje premium home cinema experience koje uključuje filmski projektor i godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com, koji u svojoj bazi nudi najbolje evropske i svetske dokumentarne filmove.

Svi stariji od 18 godina sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije mogu se priključiti takmičenju kreiranjem naloga na europeanfilmchallenge.eu i postavljanjem filmova. Da bi bio prihvaćen, film mora biti duži od 52’, odgledan na legalnoj platformi u periodu trajanja izazova i jedna od zemalja produkcije mora biti evropska. Na postavljenoj fotografiji jasno mora biti vidljiv naziv platforme, TV kanala, datum projekcijie u bioskopu ili datum VoD kupovine. Bodovi se dodeljuju po sistemu 4 za film i 3 za svaku različitu platformu. U periodu trajanja izazova organizator zadržava pravo da za određene filmove dodeli dodatne bodove o čemu se učesnici mogu informisati na društvenim mrežama takmičenja (@europeanfilmchallenge) i organizatora (@beldocsfest) i na sajtu europeanfilmchallenge.eu.

European film challenge se istovremeno odvija u 8 evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Španiji, Portugalu, Italiji, Litvaniji i Letoniji.  Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs čije se 14. izdanje održava u septembru 2021.

Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji premium home cinema experience.

sijan
  • Save
Previous post Predstavljanje Filmskog centra Srbije na Festivalu evropskog filma Palić
jasna djuricic
  • Save
Next post Jasna Đuričić predsjednica žirija 27. Sarajevo Film Festivala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap