Podrška Eurimagesa filmu Bojana Vuletića

Izvor: Filmske radosti
17/12/2015 - 11:30

Filmski projekat „Rekvijem za gospođu J.”, u produkciji beogradske kuće „SEE Film Pro“, dobio je finansijsku podršku Eurimages-a, Fonda Saveta Evrope za podsticaj evropskim koprodukcijama.

Ovu crnohumornu komediju, prema sopstvenom scenariju, režira Bojan Vuletić, producent je Nenad Dukić, a naslovnu ulogu igra Mirjana Karanović.

Prvi deo snimanja na različitin beogradskim lokacijima u trajanju od tri nedelje je ovih dana završen, a u martu 2016. godine se očekuje nastavak od 10-ak dana u Bugarskoj i verovatno Makedoniji.

Reditelj i scenarista Bojan Vuletić o filmu kaže: „Ideja za priču 'Rekvijem za gospođu J.' je nastala iz privatnog poznanstva sa ženom koja, po svemu, predstavlja tipičnu žrtvu tranzicije u Srbiji. Ona je skromna, tiha žena, koja ne želi nikome da smeta. Bez posla i otpremnine, bez muža i volje da izađe iz stana, bez objašnjenja za neobičnu pojavu na parkingu ispred zgrade, osećajući se nepotrebnom i odbačenom u porodici u kojoj komanduje onaj ko prvi 'uzme pušku ujutro', Gospođa J. pronalazi stari porodični revolver u delovima i odlučuje da ga sklopi...“

Pored Mirjane Karanović, u filmu igraju Jovana Gavrilović i Srđan Žika Todorović. Direktorka fotografije je Jelena Stanković, scenografkinja Zorana Petrov, a kostimografkinja Lana Pavlović.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.