Platforma za filmske profesionalce Festival Scope predstavlja program „15 dana autora“ (Quonzaine) sa ovogodišnjeg 72. Kanskog filmskog festivala, na kojem je prikazan i kratak film Maše Šarović „U tvojim rukama“,u okviru projekta „SEE Factory“ koji potpisuju Dominik Velinski i „15 dana autora“.

Filmove je producirao Sarajevo Film Festival („Obala Art Centar“), a pet autora iz sveta i pet autora iz regiona zajedno je radilo na pet kratkih desetominutnih filmova. Maša Šarović je ko-režirala sa Izraelkom Šeron Ejndželhart desetominutni film „U tvojim rukama“ u kome glume Lidija Kordić, Mediha Musliović i Vadiha Ljubunčić.

Pored Mašinog filma bićete u prilici da pogledate i ostvarenje „Olla“ Ariane Labed, što je ujedno njen prvenac,a poznatija po svojoj ulozi u filmu „Attenberg” sa kojom je osvojila nagradu „Volpi cup“ u Veneciji, za najbolju glumicu, takođe je glumila u filmu „Lobster“’.

Ostvarenje „Je te tiens“ španskog reditelja Sergio Caballero, koji je sa filmom „Finisterrae” osvojio „Zlatnog tigra” na festiwalu u Roterdamu 2011. godine.

Dahee Jeong istražuje prostor i vreme u svojim animiranim „Pokretima“, a Nao Ioshigai’s demonstrira svoju plesnu pozadinu u nadrealnom, kvazi-koreografiranom „Grand boukuet“

Filmovi će biti prikazivani od 31. maja do 16. juna. Samo 500 besplatnih karata je dostupno po filmu.

Sve online projekcije će biti dostupne na festivalu Scope.