Pojedine projekcije za 45 Fest već rasprodate

Izvor: Filmske radosti
06/02/2017 - 14:30

Karte za film Mlečni put Emira Kusturice koji otvara 45. FEST rasprodate su u rekordnom roku! Najveće interesovanje publike vlada i za sledeće naslove: „Mančester na moru”, „Kraljica Španije”, „Tišina”, „Džeki”, „Paterson”, „Ona”, „Tajni zapis”, kao i za film „Noćne zveri” koji ostaje kao posebno interesantan najpre zbog reditelja. Naime, ekstravagantni američki modni dizajner Tom Ford proslavio se kao kreativni direktor u kompanijama kao što su Guči i Iv Sen Loran, a svetu se u ulozi reditelja predstavio svojim poetičnim debijem „Samac” (2009). Ford se, nakon sedmogodišnje pauze, vraća  u bioskope sa jednako atraktivnim i uzbudljivim „Noćnim zverima”, filmom koji je među kritičarima tokom prethodne godine podelio mišljenja, ali nesumnjivo ostao zabeležen kao neobično i veoma interesantno ostvarenje.

Tom Ford se ovom prilikom ponovo odlučio za adaptaciju književnog dela: „Samac” je bio ekranizacija istoimenog romana čuvenog pesnika Kristofera Išervuda, dok su „Noćne zveri” na veliko platno prebacile Toni i Suzan, knjigu Ostina Rajta. Izuzetno stilizovan, a građen na temeljima neprijatnosti i neizvesnosti, ovaj film istovremeno predstavlja nesvakidašnje narativno i estetsko iskustvo.

Nakon Džulijen Mur u „Samcu”, Ford je za glavnu glumicu odabrao još jednu crvenokosu divu, Ejmi Adams. U ostalim ulogama nalaze se i jedan od najperspektivnijih američkih glumaca mlađe generacije, Džejk Gilenhal, simpatična Isla FIšer i Aron Tejlor-Džonson. Noćne zveri neće izostati ni na ceremoniji Američke filmske akademije: fantastični Majkl Šenon je ove godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.