Ponovo će raditi bioskop - pravac Slavica!

Izvor: Filmske radosti
12/05/2017 - 23:30

Nekada simbol borbenog duha iz istoimenog filma, „Slavica” je danas grupa mladih autora koja želi da probudi svest o zajedničkom prostoru i istraži koja je njegova uloga u svakodnevnom životu. Junakinja prvog jugoslovenskog igranog filma inspirisala je ime sada zapuštenog bioskopa na Karaburmi u Beogradu, ali i grupu studenata, kreativaca i građana da centar dešavanja iz bioskopa koji je zatovoren prenesu na njegovu okolinu.

U nedelju 14.maja od 15 časova u parku u ulici Marijane Gregoran 62 (Beograd) grupa autora okupljenih oko inicijative za oživljavanje „Slavice” će kroz seriju interaktivnih radionica na temu animacije, video radova, razgovarati i družiti se sa sugrađanima, zajedno sa njima zavrteti neke nove pokretne slike, ali i ideje o javnim prostorima i o vrednostima koje delimo u njima. Program događaja: 15-19h _kreativne radionice: kolažiraj Slavicu /(De)konstruiši Slavicu /Tvoj film za Slavicu! 16h _limunada, osveženje 18h _mala svirka 19h _video omaž u sumrak - projekcija kratkih filmova.

Događaj je organizovan u okviru platform „NAŠ GRAD, NAŠA SCENA” koja je deo istoimenog regionalnog projekta koji poziva, informiše i osnažuje građane da zauzmu odgovoran i kreativan odnos prema otvorenim prostorima u svom gradu. Cilj ove platforme da obezbedi lako i efikasno povezivanje, stručnu podršku, materijalnu pomoć i bolju vidljivost akcijama i inicijativama koje unapređuju, čuvaju, čine kreativnijim i dostupnijim zajedničke otvorene prostore u našem kraju, gradu ili regionu. Projekat „Naš grad naša scena” sprovodi se u četiri regionalna grada u partnerstvu sa Arch komunom - Centrom za arhitekturu i kulturu iz Podgorice, Centrom za životnu sredinu iz Banja Luke i Koalicijom za održivi razvoj iz Skoplja, a projekat finansira Balkanska fondacija za umetnost i kulturu (Balkans Arts and Culture Fund - BAC). BAC je podržan od strane Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije (EFC).

Vidimo se u nedelju!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.