Poslednji film Bila Pakstona u bioskopima

Izvor: Filmske radosti
19/05/2017 - 08:45

Triler„Krug”, poslednje ostvarenje u kojem glumi pokojni Bil Pakston stiže u naše bioskope.

„Krug“ je drugi ekranizovani roman Dejva Egersa u kojem Tom Henks tumači glavnu mušku ulogu. Glavnu žensku ulogu, Mej Holand, tumači Ema Votson, a uz nju se u filmu još pojavljuje i Džon Bojega kao i već spomenuti Bil Pakston.

Zasnovana na internacionalnom bestseleru, „Krug“ je moderna poučna priča smeštena u ne tako daleku budućnost. Strašne posledice tehnologije sudaraju se sa željom da vas čuju u svetu u kom je prisustvo na internetu najvažnije, a broj pratilaca pokazuje pravu moć. Džejms Ponsolt priča fascinantnu priču o Mej Holand, mladoj ženi željnoj da pokrene svoju karijeru. Ona će se pridružiti tehnološkom i društvenom gigantu Krugu gde će jako brzo napredovati. Prinuđena od strane osnivača firme, Imona Bejlija, da stane ispred kamera, Mej se bori da održi svoj lični identitet dok postaje lice kompanije koja ima milijardu pratilaca. U ovom napetom, tehnološkom trileru, niko nije stvarno siguran dok svi uvek gledaju.

Ključno pitanje koje se provlači kroz film je da li biste bili bolja verzija sebe ako biste znali da vas gledaju 24 sata dnevno? Šta bi bile implikacije transparentno društva? Postoje ljudi za koje želimo da budu transparentni - slavne osobe, kriminalci - za sopstveni voajerski užitak Ili sopstvenu sigurnost - i drugi za koje mislimo da imamo pravo da zahtevamo njihovu transparentnost -  političari, policija.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.