Potpisan sporazum između koprodukcijskog marketa Kada Istok sretne Zapad i FCS-a

Izvor: Filmske radosti
11/10/2017 - 09:45

Filmski centar Srbije je ovih dana usaglasio i potpisao zvanično partnerstvo sa koprodukcijskim marketom „Kada Istok sretne Zapad“ (When East Meets West/WEMW), kako bi se osiguralo učešće delegacije od desetoro filmskih profesionalaca iz Srbije, koji će u januaru 2018. učestvovati na ovom market u Trstu.

Sporazum su potpisali Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije, i Alesandro Groplero, rukovodilac koprodikcijskog marketa WEMW. Ugovor je potpisan tokom nedavno održanog izdanja „Balkan Film“ Marketa u Tirani, u susednoj Albaniji.

Koprodukcijski market „Kada Istok sretne Zapad“ svake godine okuplja preko 400 filmskih profesionalaca, kako bi omogućio saradnju između Istočne i Zapadne Evrope. Ove godine su u fokusu zemlje jugoistočnog dela Evrope (među njima i Srbija) i nordijske zemlje (Danska, Finska, Island, Norveška i Švedska), te će predstavljati most između Balkana i Skandinavije. Program sadrži pičinge projekta za dugometražne igrane i dokumentarne filmove, a ujedno donosi i panele o koprodukcijskim modelima i iskustvima u distribuciji, sa narečenim regionima u fokusu. Glavni cilj projekta je upoznavanje i sklapanje partnerstava između filmskih profesionalaca iz ova dva regiona.

Ovim programom WEMW Filmskog centru Srbije pruža i garantuje odabir srpskih projekata podobnih za različite odeljke WEMW programa (koprodukcioni market, radovi u toku na dokumentarnim projekatima, radionice za filmove u fazi montaže), organizovanje prilagođenog programa isključivo posvećenog svim nordijskim i producentima iz Jugoistočne Evrope koji će prisustvovati okupljanjima mreže WEMW (u saradnji sa Nordic Creative Europe – MEDIA deskovima) , pružanje avio-prevoza i besplatnih industrijskih akreditacija svim profesionalcima koji su deo srpske delagicije i pominjanje Filmskog centra Srbije kao jednog od glavnih partnera izdanja WEMW za 2018. (zajedno sa ostalim filmskim fondovvima nordijskog regiona i jugopistočnog dela Evrope).

Koprodukcijsiki market „Kada Istok sretne Zapad“ održava se u Trstu, između 21. i 23. januara 2018. godine, za vreme Filmskog festivala u Trstu.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.