Advertisement Section

Publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu,  moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu. Bioskopske karte u svim bioskopima po simboličnoj ceni od 200 dinara.

U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.

Repertoar će u svim bioskopima biti isti, a činiće ga dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

„Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi“ izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Veliku akciju „Povratak u bioskop“, inicirale su Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije koje su uputile molbu za podršku Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije, što su ove institucije i prihvatile. Sekcije distributera i prikazivača članice su Grupacije Kinematografije Privredne komore Srbije, koja je deo Udruženja za kreativnu industriju.

Venecija
  • Save
Previous post Besplatan put u Veneciju za filmofile
Somborski filmski festival
  • Save
Next post Treći Somborski filmski festival od 10. do 13. jula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap