Poziv za prijavu filmova „Up to 10,000 bucks”

Izvor: Filmske radosti
04/05/2017 - 14:00

Filmski festival „Sinema Siti“ poziva autore iz celog sveta da prijave filmove za selekciju „Up to 10 000 Bucks“. U pitanju je jedna od najzanimljivijih programskih celina festivala koja prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara. U okviru ovog programa, festivalska publika svake godine ima priliku da vidi najbolje autorske filmove iz svih delova sveta koji su snimljeni bez ili sa malo novčanih sredstava.

Festival će uzeti u obzir filmove koji nisu stariji od 2016. godine i koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara, a dobrodošli su svi žanrovi i filmski jezici. Konkurs je otvoren do 30. maja, a prijavljivanje se vrši na sajtu festivala.

Selekcija „Up to 10,000 bucks“ već devet godina pruža mogućnost publici da zaviri u kreativni vrtlog savremenih ideja, problema i uvida kroz originalni izraz autora iz celog sveta. Ovde se mogu videti kraći igrani, dokumentarni, animirani, studentski i eksperimentalni, koji iako snimljeni različitim stilovima u različitim žanrovima imaju jednu sjajnu nit koja ih povezuje – a to je hrabar podvig svih ovih kreativnih autora da uprkos niskom budžetu, naprave film koji nas sve ostavi bez daha.

Deseto izdanje „Sinema Siti“ festivala će posetiocima ponuditi jedinstveno filmsko-festivalsko iskustvo kroz nova, odabrana ostvarenja mladih talenata iz zemlje i sveta koji oblikuju budućnost domaće i svetske kinematografije.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.