Premijera filma Dejana Zečevića u Čikagu

Izvor: Filmske radosti
25/10/2017 - 10:15

Na 53. Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu premijerno prikazan domaći film „Izgrednici” Dejana Zečevića.

Učešćem na ovom prestižnom festivalu, filmu „Izgrednici” je pripalo posebno priznanje i velika čast, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da nakon Dušana Makavejeva nijedan srpski umetnik nije predstavio svoj igrani film na istom festivalu skoro pola veka.

Festival je osnovan davne 1964. godine i trenutno je takmičarski festival sa najdužom tradicijom u Severnoj Americi. Pomenuti festival svake godine okuplja više od 100 filmskih naslova iz svih delova sveta. „Imamo i iznenađujući triler iz Srbije, u kom Beograd izgleda potpuno drugačije od onog kako ga zamišljate“, izjavila je direktorka programa festivala, Entoni Kaufman (Anthony Kaufman) i predstavljajući „Izgrednike”, dodala da publika može da očekuje „visoko stilizovanu crno-belu fotografiju i hipnotišući srpski „Pi“.

Stvaranje filma ne bi bilo moguće bez pomoći Filmskog centra Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. „Izgrednici“ su rađeni po scenariju Đorđa. Uloge tumače: Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Boris Isaković, Radovan Miljanić, Branka Šelić, Miroljub Lešo, Milena Đorđević, i Miodrag Dragićević. Ceo projekat je realizovan u produkciji filmske kuće „Biberche“ i producentkinje Nikoline Vučetić Zečević, u saradnji sa filmskom distributerskom kućom „Taramount Film“.

O FILMU:

Izgrednici prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, teoriji Tetrisa, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.