Premijera novog filma Gorana Paskaljevića

Izvor: Filmske radosti
07/03/2017 - 13:00

Beogradska premijera „Zemlje bogova”, novog fima cenjenog srpskog reditelja, Gorana Paskaljevića, održaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograd u četvrtak, 9. marta od 18 i 21 čas. Film je sniman u Indiji, na Himalajima, kao prva indijsko-srpska koprodukcija, a premijeri će prisustvovati i Radž​ Zutši, jedan od glumaca iz filma, koji je ostvario ulogu i u Milioneru iz blata, Denija Bojla.

„Zemlja Bogota” govori o Rahulu, čiji povratak u rodno selo, oživljava mračne uspomene i raspiruje svađe. Rahul mora da se suoči sa svetom punim predrasuda, u kome žene nemaju pravo da odlučuju o vlastitim sudbinama.

Scenario i režiju potpisuje Goran Paskaljević, dok je u svojstvu direktora fotografije provereni Paskaljevićev saradnik Milan Spasić. Film je montirala Kristina Pozenel. Glavnu ulogu tumači iskusni i cenjeni indijski glumac Viktor Banerdži čuven po svojoj ulozi u filmu Dejvida Lina „Put u Indiju” (1984). Banerdži je bio i saradnik na scenariju.

Podsećamo, svetska premijera novog filma ovog našeg glasovitog reditelja održana je u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torontu u septembru 2016. u Masters selekciji, u kojoj su prikazani novi filmovi značajnih filmskih reditelja današnjice, kao sto su Pedro Almodovar, Kristijan Munđiju, Karlos Saura, Kim Ki-Duk, Đanfranko Rosi, Vim Venders, Andžej Vajda…

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.