Premijera urnebesne parodije „Potpisani 7” u DOB-u

Izvor: Filmske radosti
28/11/2017 - 13:15

Dаnа 01. decembra sa početkom u 20 časova, u sali Amerikana beogradskog Doma omladine, biće upriličenа premijernа projekcijа sedmog nаstаvkа filmskog serijala „Potpisаni”, urnebesne treš ratne parodije, pod nаzivom „Garaža, osveta i još ponešto”(75 min), scenariste i reditelja Marka Kovača.

Serijal „Potpisani“, pored ostalog, predstavlja svojevrsan  parodijski komentar na kultnu jugoslavensku seriju „Otpisani“. Ovde je, međutim, reč o komičnim avanturama mladih ilegalaca u okupiranom Beogradu za vreme Drugog svetskog rata, tj. kao retko kad na našim prostorima autor se bavi ratnom treš-parodijom koja osim rata kroz originalnu priču parodira i mnoge druge stvari i fenomene. Sedmi nastavak Potpisanih oslanja se i na parodijsko humorni potencijal nemog filma.

Marko Kovač rođen je u Beogradu 1981. godine. Diplomirani je arhitekta, a filmom se aktivno bavi poslednjih deset godina. Dobitnik je nagrada na domaćim i internacionalnim festivalima kratkometražnog i srednjemetražnog filma, među kojima su Revija nezavisnih filmova na Rudniku, MikroFAF Beograd,  Jameson Empire Awards i Nikon European Film festival u Londonu. Prethodni nastavci serijala „Potpisani“ emitovani  su na festivalima nezavisnih filmova, na Art TV i TV Metropolis, dok su premijerne projekcije održavane  u bioskopskim salama Doma kulture Studentski grad i Doma omladine Beograda.

Ulaz na projekciju je simboličan (150 din).

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.