Projekcija filma sa Beldoksa u Subotici

Izvor: Filmske radosti
14/03/2017 - 10:15

„Neobična ljubavna afera sa egom” je drugi u ciklusu filmova koji organizuje Fondacija „Danilo Kiš” u saradnji sa Festivalom dokumentarnog filma Beldoks, koji će biti prikazan 14. marta u Omladinskom klubu „Skladište” u Subotici.

Kao mala, režiserka Ester Guld je tačno znala šta želi da postane kad poraste: svoja starija sestra Rovan.

Blagoslovena blještećim samopouzdanjem, izgledalo je kao da Rovan ima svet pod nogama: „Sve je moguće, sve dok veruješ u sebe”.

U ovom lirskom filmu obožavanje koje režiserka oseća prema Rovan predstavlja početak izvanrednog putovanja koje u svom središtu ima našu potrebu da budemo viđeni i da nam se ljudi dive.

Od škotskih seoskih predela do Los Anđelesa – predstavljajući različite likove iz različitih faza života – Ester prati korake svoje sestre. Postepeno, ona otkriva da ta superžena kojoj se divila kao dete, nikada nije ni postojala.
Kao u grčkom mitu o prelepom Narcisu, kome je sudbina bila da se zaljubi u sopstveni odraz, vera u sebe koju Rovan oseća se pretvara u osećaj grandioznosti. Čudna ljubavna afera sa egom je magično istraživanje granica između zdrave i nezdrave ljubavi prema sebi. Sa bliskom sestrinskom povezanošću u svojoj suštini, film postaje uzbuđujuća priča o našoj vezi sa egom.

Postepeno, ona otkriva da ta superžena kojoj se divila kao dete nikada nije ni postojala.

Ulaz je slobodan.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.