Prokupački festival kratkog filma u DKSG

Izvor: FIlmske radosti
22/03/2017 - 10:15

U sredu 22. mart, u maloj sala Doma Kulture „Studentski grad“ u goste dolazi prokupački festival kratkog filma.

Peto izdanje Prokupačkog festivala kratkog filma održano je u maju prethodne godine za koje je prijavljeno 1653 filmova sa svih krajeva sveta, a selekciona komisija je izabrala 60 radova, koji su konkurisali za nagradu Prokupačko magarence za najbolji film u svakoj kategoriji (kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film).

U goste dolaze organizatori festivala u Prokuplju, Žikica Jovanović i Dejan Dabić, koji će najaviti novo izdanje festivala i prikazati program nagrađenih filmova sa prethodnog festivala, sa početkom u 20:00 časova.

Na početku večeri biće prikazan kratki igrani „Đurđevak crveni“ i biće uručena nagrada Hadži Aleksandru Đuroviću za najbolji film u domaćoj selekciji. Film je inspirisan istinitom pričom o nastanku jedne od najpopularnijih srpskih narodnih pesama Đurđevdan tokom Drugog svetskog rata od strane nepoznatog autora u Vozu smrti na putu za koncentracioni logor u Jasenovcu. U filmu igraju: Tanasije Uzunović, Goran Jevtić, Andrej Šepetkovski, Vladimir Tešović i Nenad Savić.

Program:

„Britva“ (Razor), 9 minuta, Rajko Ristanović (Srbija)  - Specijalno priznanje - domaći film

„Utočište“ (Sanctuary), 10 minuta, Jay Menez (SAD) - Specijalno priznanje - igrani film

„Ovo je Džo“ (This is Joe), 4 minuta, Francis Diaz Fontan (Španija) - Najbolji dokumentarni film

„Čovek koji nije želeo da umre“ (The man who wouldn't die), 11 minuta, Goce Cvetanovski  (Makedonija) - Najbolji animirani film

„Piknik“ (Picnic), 13 minuta, Jure Pavlović (Hrvatska) - Najbolji igrani film

„Nezrele trešnje“ (Unripe cherries), 16 minuta, Nebojsa Jovanovik (Makedonija) - Specijalno priznanje - igrani film

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.