„Rekvijem za gospodju J.” na Berlinaleu

Izvor: Filmske radosti
27/01/2017 - 08:45

Direkcija oficijelnog programa Berlinala obavestila je da je „Rekvijem za gospođu J.”, film u režiji i prema scenariju Bojana Vuletića, sa Mirjanom Karanović u naslovnoj ulozi i u produkciji beogradske kuće „SEE Film Pro”, uvršten u oficijelni program 67. Berlinskog filmskog festivala, u program „Panorama Special”.

Direktor fotografije bila je Jelena Stanković, montažer Vladimir Pavlovski, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, dizajner zvuka Boris Trayanov.

Pored Mirjane Karanović, u filmu igraju i Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Vučić Perović i Mira Banjac. Film je sniman na lokacijama u Beogradu, Sofiji i Skoplju.

Ovo je drugi dugometržni igrani film reditelja Bojana Vuletića. Prethodni, „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” premijerno je prikazan 2011. na festivalu A kategorije u Karlovim Varima.

„Rekvijem za gospođu J.” sufinansiran je sredstvima Filmskog centra Srbije a dobio je i finansijsku podršku Fonda Saveta Evrope – Eurimages. Domaći ko-producenti su i RTS i Filmski fond Vojvodine.

Posle svetske premijere na Berlinalu, film će imati domaću premijeru na predstojećem FEST-u.

Međunarodni filmski festival u Berlinu, jedan od tri najprestižnija svetska festivala A kategorije, biće održan od 9. do 18. februara. Film će imati četiti projekcije, a ona svečana, premijerna biće održana 13. februara u 19 časova u velikoj dvorani ZOO Palasta, na Kudamu.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.