Advertisement Section

Sinoć je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu počeo 14. Filmski festival Slobodna Zona. Slobodnu Zonu u prepunoj Kombank dvorani svečano je otvorio poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

On je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara festival i napomenuo da je zanimljiva koincidencija da u 14. godini njegovog mandata on otvara i 14. izdanje ovog festivala. „Slobodna zona bori se za ljudska prava ne birajući neke atraktivne teme nego na jedan markantan i prepoznatljiv način upravo sučeljavajući se sa gorućim temama iz sfere ljudskih prava“, poručio je Šabić i podsetio na 1793. kada je usvojena Deklaracija o pravima čoveka i građanina sa ciljem da ljudi budu svesni temelja svoje slobode, sudije svoje dužnosti, a vlast smisla svog postojanja. Takođe je naglasio  da dva i po veka kasnije većina neće ili nije u stanju da razume ovu strašno jednostavnu istinu. „Stvar je svih nas koji želimo da poštujemo druge ljude i koji imamo potrebu za samopoštovanjem da na tu istinu podsećamo i ja mislim da Zona to čini na jedan jako dobar način! Sa iskrenim zadovljstvom proglašavam 14. Filmski festival Slobodna Zona otvorenim“, dodao je Šabić.

Publici se na otvaranju putem video poruke iz Koreje obratio Teo Yoo, protagonista filma „Leto“ koji je premijerno prikazan na otvaranju.

Direktor i selektori festivala pozvali su publiku da u narednim danima uživaju u bogatom filmskom i pratećem programu  koji su pripremili.

Green fest
  • Save
Previous post „Green Fest“ predstavio program
Putinovi svedoci
  • Save
Next post Slobodna Zona na bis u Dvorani Kulturnog centra Beograda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap