RTS i FAF predstavljaju festivalski ciklus filmova

Izvor: Filmske radosti
09/11/2017 - 15:00

U susret predstojećem 23. FAF-u, koji se održava od 24. novembra do 2. decembra u Beogradu, Festival autorskog filma, u saradnji sa redakcijom filmskog programa RTS-a, predstavlja ciklus filmova posvećen prethodnim izdanjima festivala.

Ciklus, koji će biti emitovan u periodu od 9. novembra do 7. decembra, čine ostvarenja koja su 2015. i 2016. godine izazvala najveće interesovanje publike na Festivalu autorskog filma, među kojima je i pobednik 22. FAF-a, film iranskog reditelja Rafi Pitsa „Zovem se Nero“ (7.12.).

Film „Zovem se Nero“ je hrabri prikaz potrage za identitetom i poštovanjem u svetu punom konflikta i ograničenja koja stvaraju stalež, rasa, nacionalna pripadnost, kao i ograničenja običnih građana koji se koriste kao oruđe u mašineriji rata, da bi na kraju bili žrtvovani i odbačeni na oltaru patriotizma.

Pored ovog ostvarenja, publika će u okviru ciklusa imati priliku da pogleda i filmove „Ševalije“ (9.11.), Atine Cangari, francuski film „Nepoznata devojka“ (16.11.), u režiji braće Darden, ostvarenje „Džejms Vajt“ (23.11.), Džoša Monda, kao i „Maturu“ (30.11.), Kristijana Munđija, najgledaniji film na prošlogodišnjem FAF-u. „Matura“ donosi priču o sunovratu ljudskog dostojanstva, koji proizilazi iz prevelike ambicije i ulaska čoveka u koruptivni sistem.

Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu biće održan 23. put, od 24. novembra do 2. decembra, a inspirisan je duhom 1967. godine. Glavna lokacija Festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, a program će biti održan i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopima „Fontana” i „Vlada Divljan”, Domu Kulture Studentski grad, Parobrodu - bioskopu „Dragan Nikolić” i bioskopu Art „Kolarčeva Zadužbina”.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.