Sedmi Postira filmski festival na Braču

Izvor: Filmske radosti
27/07/2017 - 23:15

Od 26.7. do 30.7.2017. u Postirima na otoku Braču održava se sedmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival. Sedmu godinu zaredom ovo se malo otočko mjesto pretvara u pravu filmsku oazu u kojoj se pod vedrim ljetnim nebom uživa u vrhunskoj kratkometražnoj produkciji iz svih krajeva svijeta. U pet dana trajanja Festivala prikazat će se više od četrdeset kratkometražnih igranih filmova, uglavnom hrvatskih premijera.
Izvrsni filmovi očekuju se u večerima PSFF-a, u svim programskim sekcijama. U natjecateljskom programu, koji traje dvije večeri, izdvojit ćemo još i  švicarski La femme et le TGV Timo von Guntena, emotivnu priču inspiriranu istinitim događajima o usamljenoj ženi i vozaču TGV vlaka.  U glavnoj je ulozi Jane Birkin, poznata engleska glumica, pjevačica i redateljica koja se davnih dana proslavila ulogom  u filmu Blow Up Mikelandjela Antonionija.
Postira nastavljaju i suradnju s renomiranim Cottbus Film Festivalom, pa će treće večeri PSFF-a biti prikazan poljski Evil Deeds redatelja Piotra Domalewskija, film iz natjecateljskog programa Cottbusa. Iste je večeri na rasporedu i fokus program, koji se ove godine bavi filmovima iz dalekih zemalja, pa ćemo vidjeti filmove iz Tunisa, Indije, Kine i Gvadalupe. Tuniški film Law of the lamb, koji je bio u ovogodišnjem natjecateljskom programu u Cannesu, osobno će predstaviti redatelj Lotfi Achour, gost PSFF-a.
Četvrti dan Festivala donosi hrvatske filmove u revijalnom dijelu programa. Vidjet ćemo Po čovika Kristine Kumić, dobitnika brojnih svjetskih priznanja. Kuriozitet ovogodišnjeg PSFF-a je prikazivanje animiranog filma, ali sigurni smo da će Ježeva kućica Eve Cvijanović naći put do srca svih gledatelja. Film More, snimljen na Braču, osobno će predstaviti Igor Šeregi, još jedan gost Festivala.
Na drugoj festivalskoj lokaciji, postirskoj plaži Prja, odvija se off-program Midnight Shorts. U njemu će se ove godine prikazati treći dio berlinske trilogije Erika Schmitta Berlin Metanoia; prva dva dijela ove fantastične trilogije vidjeli smo na prethodnim izdanjima PSFF-a. Izdvojit ćemo i dobitnika nagrade publike ovogodišnjeg Clermont-Ferranda, španjolsku komediju The way I love you Fernanda Garcie-Ruiza Rubia, koja će se u romantičnoj Prji prikazati zadnje večeri Festivala.  
Vrhunski filmovi sa svih strana svijeta, besplatan ulaz na sve projekcije, gosti filmaši, popratni program i opuštena atmosfera ljetnih noći u otočkom malom mistu… jamstvo su dobre zabave i uživanja na Postira Seaside Film Festivalu. I ove se godine na Festivalu očekuje više od dvije tisuće posjetitelja, odnosno četiristotinjak gledatelja na svakoj od projekcija glavnog programa. Ako vam Brač nije predaleko, slobodno nam se pridružite u filmskoj uživanciji!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.